gevelpaneel - de kouter - aluminium gelakt

Duurzaam onderhoud van lichtreclame: verhoog de levensduur van je installatie

Om de levensduur van je lichtreclame te verhogen, is het van essentieel belang in te zetten op periodiek onderhoud. Je wilt natuurlijk dat je installatie lang meegaat, maar het is ook erg belangrijk voor het imago van je organisatie.

Waarom je lichtreclame geregeld onderhouden

Er zijn verschillende pluspunten verbonden aan een periodiek onderhoud van je lichtreclame.

Ligt je bedrijf aan zee? Of in een bosrijk gebied? Of ligt jouw gebouw in een industriezone? De omgevingsfactoren spelen een grote rol op het type aanslag van je lichtreclame. Van zoutaanslag over mos tot roet: al deze soorten vervuilingen ontsieren je lichtreclame en dus ook je gevel.

Lichtreclame is een deel van het uithangbordje van je merk. Het werkt niet bepaald uitnodigend als die ontsierd wordt door aanslag en vuildeeltjes. Een geregeld onderhoud verhoogt dus niet alleen je zichtbaarheid, maar het geeft ook een professionele, verzorgde indruk.

Uiteraard zijn ook de technische aspecten van de installatie belangrijk om na te kijken. Is de bedrading nog in orde? Wat is de staat van de lampen? Allemaal belangrijk om de continuïteit van je lichtreclame te garanderen. 

Tot slot is een regelmatig onderhoud aangeraden om de levensduur van je installatie te verlengen.

Portavida - Signalistaie parking
Portavida – Signalisatie parking

Een onderhoudscontract voor een complete ontzorging 

Sign & Display zorgt voor de vormgeving, plaatsing, maar ook het onderhoud als je dat wil. Net zoals een auto heeft je lichtreclame een jaarlijkse check-up nodig, net zoals een poetsbeurt zo nu en dan.

Voor de beste resultaten bieden we een onderhoudscontract aan voor de reiniging, technische controle en eventuele herstellingen van je installatie. Het absolute minimum is eenmaal per jaar.

Woon je in een vervuilde zone? Dan bespreken we graag welke regelmaat opportuun is. Ook het materiaal speelt een rol in de frequentie. Neem bijvoorbeeld plexiglas dat statisch is en vuildeeltjes gemakkelijk aantrekt. 

Wij onderhouden je lichtreclame in 3 stappen

Je lichtreclame-installatie onderhouden gebeurt volgens een vast stramien:

  1. Eerst bekijken we de staat van je installatie met een preventieve check. Hoe staat het met:
  • het lakwerk;
  • de verlichting;
  • de belettering;
  • de constructie;
  • de elektrische bedrading;
  • de transformator/voeding van de led? 

Werkt je installatie op oude lampen? Een relamping naar nieuwe, energiezuinige
ledlampen kan altijd. 

  1. Is er een defect? Dan herstellen we dat onmiddellijk ter plaatse. Ter info: als je zelf een storing of beschadiging opmerkt, contacteer ons dan voor een herstelling. Wij verhelpen het defect binnen de 48 uur.   
  1. Dan volgt de schoonmaak van je installatie. Onze experts reinigen de doosletters en freesletters minutieus. Bij doosletters worden de binnen- én buitenzijde schoongemaakt. 

Graag samenwerken met Sign & Display voor een grondig onderhoud van je lichtreclame? Geef ons een seintje: we helpen je graag verder.

Like it? Share it!