Doosletters aan je gevel: een eyecatcher voor je merk

Wil je je merk meer standing geven? Dan zijn doosletters een flexibele oplossing die talloze mogelijkheden biedt. Dit type gevelreclame is verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en diktes. Meer weten? Ontdek hieronder hoe je doosletters inzet als verlengde van je merk.

Wat zijn doosletters?

Als winkel, bedrijf, handelszaak of restaurant wil je opvallen, professionaliteit of cachet uitstralen, en je wilt uiteraard ook inzetten op herkenbaarheid. Door te investeren in doosletters laat je de gevel van je handelspand in het oog springen!

Maar wat zijn doosletters nu precies? Doosletters zijn 3D-letters gemaakt uit hoogwaardig en duurzaam aluminium. Ze hebben een dikte van minimum 40 millimeter. 

Je logo of je bedrijfsnaam in het lettertype van je branding? Geen probleem: met doosletters zijn de mogelijkheden legio!

Verlichte doosletters: de opties

Doosletters zijn zowel onverlicht als verlicht beschikbaar, zodat je overdag maar ook ‘s avonds verzekerd bent van een optimale zichtbaarheid in het straatbeeld

Er zijn twee mogelijkheden als je kiest voor verlichte doosletters, namelijk:

 • indirect verlichte doosletters: het licht wordt achter de letters geplaatst voor een subtielere gloed;
 • direct verlichte doosletters: het licht schijnt frontaal op de letters.

Bij indirect verlichte doosletters worden de zijkanten gelakt in een kleur naar keuze. De voorkant bestaat uit translucente acryl. Deze kan afgewerkt worden in het wit of in een andere kleur, maar kan ook voorzien van een print. 

De direct verlichte doosletters worden gelakt in een RAL-kleur en ook de kleur en intensiteit van het licht zelf kan je kiezen. 

Doosletters versus freesletters

Doosletters en freesletters worden vaak in een adem vernoemd, maar freesletters worden op een andere manier geproduceerd.

Ze worden namelijk uitgefreesd uit een plaatmateriaal, zoals

 • aluminium;
 • acrylaat;
 • staal;
 • hout;
 • ACM;
 • PVC.

Freesletters kunnen afgewerkt worden met een toplaag of print, maar in tegenstelling tot doosletters, worden freesletters enkel verlicht via een externe lichtbron, zoals een spot of een ledkoof.

Waarom kiezen voor doosletters?

Jouw gevel is het visitekaartje van je zaak. Nog voor iemand je pand binnenstapt, vormt hij zich al een beeld van wat men kan verwachten.

Doosletters zijn een mooie oplossing om

 • in te zetten op een verhoogde zichtbaarheid;
 • jouw brand tot in de puntjes door te trekken;
 • met recycleerbaar aluminium je gevel er te laten uitspringen.

Bovendien zijn doosletters erg duurzaam, energiezuinig en gemakkelijk in onderhoud. 

In 5 stappen naar de perfecte doosletters voor jouw pand

Overtuigd van de kracht van doosletters op je gevel? Samen met jou bekijken we hoe we jouw doosletters perfect kunnen afstemmen op jouw pand. 

Als je met ons wenst samen te werken, volgen we steeds 5 stappen voor een kwaliteitsvolle, duurzame en esthetische oplossing.

 1. Onze vertegenwoordiger komt bij jou langs op locatie. Samen bekijken we de mogelijkheden naargelang de look van je gevel en de huisstijl van je merk. Tijdens dit bezoek zal de vertegenwoordiger ook de nodige afmetingen en foto’s nemen, en een survey opstellen.
 2. Vervolgens wordt het designteam gebriefd dat op basis van alle input enkele voorstellen uitwerkt.
 3. Wanneer de opzet is bepaald, ontvang je een transparante offerte op maat.
 4. Als je akkoord gaat met deze offerte worden de doosletters bij jou geplaatst. Onze vakmannen documenteren tijdens de plaatsing elk onderdeel van de installatie met de nodige foto’s. Zo is er steeds een volledig overzicht van de plaatsing.
 5. Zit je nadien nog met vragen? Dan kan je altijd bij ons terecht voor een gepast antwoord, of het nu gaat om onderhoud, serviceverlening bij defecten of bijkomende informatie. 

Opvallen in het straatbeeld met doosletters? Stel ons jouw project voor: wij denken graag met je mee!

Like it? Share it!