Anicura - freesletters - acrylaat - logo op muur

Elegante freesletters om jouw merkverhaal te vertellen

Opvallende binnen- en buitenreclame met oneindig veel mogelijkheden? Maak kennis met freesletters: origineel, elegant en markant. Kortom, de ideale manier om jouw winkel of bedrijf het best tot z’n recht te laten komen. 

Wat zijn freesletters?

Freesletters – die onder de categorie gevelletters vallen – worden met een speciaal toestel uitgefreesd in het gewenste plaatmateriaal.

In tegenstelling tot doosletters, zijn freesletters enkel onverlicht verkrijgbaar. Het is wel mogelijk om ze extern te verlichten met spotjes of met een ledlijn voor extra zichtbaarheid. 

Bepaalde wensen qua look en feel? Geen probleem: er zijn verschillende mogelijkheden qua kleur, dikte en materiaal.

Onze freesletters worden gemaakt uit:

 • aluminium;
 • acrylaat;
 • staal;
 • hout;
 • ACM;
 • PVC. 

Bovendien is het mogelijk om je freesletters van een toplaag of print te voorzien. Ideaal voor een originele finishing touch!

ignitionone office-branding binnenreclame freesletters

De plaatsing van freesletters: enkele weetjes

Bij de productie van freesletters wordt een sjabloon gemaakt. De letters worden via deze mal geplaatst, zo verkrijg je het mooiste eindresultaat. Je kan met ronde letters namelijk onmogelijk werken met een waterpas.

Ook de boorgaten worden al op voorhand voorzien in de freesletters. Je bent dus steeds verzekerd van een professioneel resultaat.

Afhankelijk van het gewenste effect kan je de letters tegen de wand of met afstandhouders plaatsen. Een plaatsing binnen of buiten? Dat kan! Bespreek jouw project zeker met ons en we leggen je graag de verschillende opties uit.

Verschil met doosletters

Overweeg je doosletters? Dit zijn de voornaamste verschillen:

 • Doosletters zijn enkel verkrijgbaar in aluminium. Freesletters zijn beschikbaar in een brede waaier aan materialen.
 • Freesletters kan je enkel extern verlichten; bij doosletters heb je de keuze uit indirect of direct verlichte letters.
 • Freesletters worden met een freesmachine vervaardigd. Hierdoor is het mogelijk om de letters dunner te maken. Doosletters hebben een minimale dikte van 40 millimeter
Sign & Display realistaie: Mezzo hotel - freesletters

In 5 stappen naar stijlvolle freesletters

Opvallen in het straatbeeld met freesletters? Als je met ons wenst samen te werken, volgen we steeds 5 stappen voor een kwaliteitsvolle, duurzame en esthetische oplossing. We staan je bij van a tot z:

 1. Onze vertegenwoordiger komt bij jou langs op locatie. Samen bekijken we de mogelijkheden naargelang de look van je gevel en de huisstijl van je merk. Tijdens dit bezoek zal de vertegenwoordiger ook de nodige afmetingen en foto’s nemen, en een survey opstellen.
 2. Vervolgens wordt het designteam gebriefd dat op basis van alle input enkele voorstellen uitwerkt.
 3. Wanneer de opzet is bepaald, ontvang je een transparante offerte op maat.
 4. Als je akkoord gaat met deze offerte worden de freesletters bij jou geplaatst. Onze vakmannen documenteren tijdens de plaatsing elk onderdeel van de installatie met de nodige foto’s. Zo is er steeds een volledig overzicht van de plaatsing.
 5. Zit je nadien nog met vragen? Dan kan je altijd bij ons terecht voor een gepast antwoord, of het nu gaat om onderhoud, serviceverlening bij defecten of bijkomende informatie. 

Meer informatie over freesletters? Een vraag rond onze werkwijze? Contacteer ons: we helpen je graag verder. 

Like it? Share it!