Signalisatie: je eerste visitekaartje voor bezoekers

Is je bedrijf gevestigd in een groot industriepark met meerdere ondernemingen? Of heb je een ingang voor handelaars en eentje voor bezoekers? Bestaat jouw sportcomplex uit verschillende gebouwen? 

Om het je bezoekers zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk te maken, is een doordachte signalisatie van essentieel belang. Hieronder zie je hoe je met buitensignalisatie punten scoort bij je klanten, leveranciers en andere bezoekers.

De voordelen van een heldere buitensignalisatie

Je bezoekers de weg wijzen met een uitgekiend wayfindingsysteem levert 4 voordelen op.

Een vlotte (eerste) bezoekerservaring

Enerzijds geeft het je bezoekers al meteen aan waar ze heen moeten gaan. Zo bespaar je kostbare tijd: dit is niet alleen voordelig voor je bezoeker, maar ook voor jou. Naast tijdsbesparing, is een ontspannen en stressvrije houding essentieel bij aankomst. Zeker als het gaat om een eerste contact.

Een goede relatie met je buur

Anderzijds is een goede verstandhouding tussen verschillende bedrijven erg belangrijk. Vermijd frustraties en voorkom bijvoorbeeld dat jouw bezoekers bij een ander bedrijf gaan parkeren.

Gestroomlijnd verkeer van vrachtvervoer en andere bezoekers

Een derde voordeel van een efficiënte signalisatie is dat het verkeer gestroomlijnd loopt. Zijn er geregeld vrachtwagens die iets komen laden of lossen? Duid dan duidelijk de daartoe bestemde zone aan met heldere wayfinding. 

Een veilige omgeving

Last but not least: veiligheid primeert boven alles, zeker op openbare terreinen. Zorg dat je alle mogelijke risico’s en belangrijke informatie duidelijk aangeeft aan zowel je medewerkers als je bezoekers. 

Belangrijke kenmerken van een duurzame signalisatie

Welk type signalisatie heeft jouw organisatie nodig? Dat hangt ervan af. Een goede signalisatie is duidelijk leesbaar en eenvoudig te begrijpen. Let hierbij op:

 • een logische indeling;
 • verschillende types verkeer en de toegankelijkheid (vrachtwagens of personenwagens);
 • kleurcontrasten;
 • lettertypes en -hoogtes;
 • een oplossing met of zonder verlichting;
 • reflecterende borden;
 • een anti-graffiti-afwerking indien nodig;
 • het gebruik van icoontjes voor een internationaal doelpubliek;
 • UV- en weerbestendigheid. 

Toepassingsgebieden en mogelijkheden van Sign & Display

Door onze ervaring met signalisatie-oplossingen in verschillende branches hebben we een grondige en ruime kennis opgebouwd. Die vertalen we in wayfindingadvies, conceptcreatie en productie van de signalisatie voor jouw organisatie. 

Dankzij een breed assortiment aan signalisatiedragers, kunnen we een gestructureerd wayfindingsysteem creëren, dat volledig aan jouw noden beantwoordt.

Van infoborden aan gevels over parkeerborden tot rekruteringsborden, we hebben ongetwijfeld een signalisatie-oplossing op maat van de behoeftes van je bedrijf, rekening houdend met het vooropgestelde budget. 

In 5 stappen naar een heldere signalisatie

Op zoek naar een intuïtieve signalisatie om je bezoekers wegwijs te maken? Wij begeleiden je graag van a tot z om jouw wayfinding-project te realiseren.

Werk je met ons samen? Dan volgen we steeds 5 stappen voor een kwaliteitsvolle, duurzame en esthetische oplossing.

 1. Onze vertegenwoordiger komt bij jou langs op locatie. Samen bekijken we de mogelijkheden naargelang de noden en wensen van je organisatie. Tijdens dit bezoek zal de vertegenwoordiger ook de nodige afmetingen en foto’s nemen en een survey opstellen.
 2. Vervolgens wordt het designteam gebriefd dat op basis van alle input meerdere voorstellen uitwerkt.
 3. Wanneer de opzet is bepaald, ontvang je een transparante offerte op maat.
 4. Als je akkoord gaat met deze offerte wordt de signalisatie bij jou geplaatst. Onze vakmannen documenteren tijdens de plaatsing elk onderdeel van de installatie met de nodige foto’s. Zo is er steeds een volledig overzicht van de plaatsing.
 5. Zit je daarna nog met vragen? Dan kan je altijd bij ons terecht voor een gepast antwoord, of het nu gaat om onderhoud, serviceverlening bij defecten of bijkomende informatie. 

Een duurzame signalisatie-oplossing nodig? Stel ons jouw project voor: wij denken graag met je mee.

Like it? Share it!