Gevelletters: kies je voor lichtgevend of niet?

Gevelletters zijn een ideaal format om op te vallen in het straatbeeld. Ze zijn een verlengde van je merk en huisstijl, en zetten de puntjes op de i wat betreft professionaliteit. Maar welk type gevelletters is geschikt voor jouw organisatie?

Waarom kiezen voor gevelletters

Gevelletters zijn een algemene benaming voor gevelbelettering. Gevelletters zorgen voor:

 • een verhoogde zichtbaarheid in het straatbeeld;
 • meer cachet en professionaliteit van je merk;
 • een verlengde van je huisstijl en identiteit.

Bovendien zijn gevelletters erg duurzaam. De verschillende materialen zijn milieubewust, sommige installaties bestaan uit materialen die deels of volledig gerecycleerd zijn, en met een periodiek onderhoud gaan ze erg lang mee.

Welke gevelletters kiezen?

Frituur 't Gouden Moment
Frituur ’t Gouden Moment – doosletters (Indirect verlicht)

Gevelletters zijn onder te verdelen in 2 grote categorieën:

 • doosletters;
 • freesletters.

De grote verschillen? Doosletters zijn 3D-letters uit hoogwaardig aluminium. Freesletters worden uitgefreesd uit een plaatmateriaal, zoals aluminium, acrylaat, staal, hout, enzovoort.

Ook qua verlichting onderscheiden doos- en freesletters zich van elkaar. Doosletters zijn direct en indirect verlicht verkrijgbaar, freesletters worden uitsluitend direct verlicht. Maar wat kies je dan het best?

Onverlichte of verlichte gevelletters: de mogelijkheden

Primagaz - Rebranding - Buitenreclame - Doosletters

Doosletters

In tegenstelling tot freesletters, kunnen doosletters zowel indirect als direct verlicht worden. Freesletters zijn enkel onverlicht verkrijgbaar, maar je kan ze wel extern verlichten met spots of een ledlijn voor extra zichtbaarheid als het donker wordt. 

Kies je voor verlichte doosletters? Dan zijn er 2 opties, namelijk:

 • indirect verlichte doosletters: het licht wordt achter de letters geplaatst voor een zachter effect;
 • direct verlichte doosletters: het licht schijnt frontaal op de letters.

Bij indirect verlichte doosletters worden de zijkanten gelakt in een kleur naar keuze. De voorkant kan bestaan uit translucente acryl. Deze kan afgewerkt worden in het wit of in een andere kleur, maar kan ook afgewerkt worden met een digitale print of kleeffolie. 

De direct verlichte doosletters worden gelakt in een RAL-kleur en ook de kleur en intensiteit van het licht zelf kan je kiezen. 

Freesletters

In tegenstelling tot doosletters, zijn freesletters enkel onverlicht verkrijgbaar. Het is wel mogelijk om ze indirect te verlichten met spotjes of met een ledlijn voor extra zichtbaarheid. 

Bij Sign & Display werken we trouwens het liefst met energiezuinige ledlampen. Ze gaan erg lang mee, dus hoef je ze niet snel laten vervangen. Bovendien scheelt het verbruik je aardig wat op je energiefactuur. 

Professionele gevelletters in 5 stappen

Op zoek naar gevelletters die een mooi verlengde zijn van je gebouw én je huisstijl? Samen met jou bekijken we welke gevelletters het best aansluiten op jouw wensen.

Met ons samenwerken? We volgen steeds 5 stappen voor een kwaliteitsvolle, duurzame en esthetische oplossing.

 1. Onze vertegenwoordiger komt bij jou langs op locatie. Samen bekijken we de mogelijkheden naargelang de look van je gevel en de huisstijl van je merk. Tijdens dit bezoek zal de vertegenwoordiger ook de nodige afmetingen en foto’s nemen, en een survey opstellen.
 2. Vervolgens wordt het designteam gebriefd dat op basis van alle input enkele voorstellen uitwerkt.
 3. Wanneer de opzet is bepaald, ontvang je een transparante offerte op maat.
 4. Als je akkoord gaat met deze offerte worden de gevelletters bij jou geplaatst. Onze vakmannen documenteren tijdens de plaatsing elk onderdeel van de installatie met de nodige foto’s. Zo is er steeds een volledig overzicht van de plaatsing.
 5. Zit je nadien nog met vragen? Dan kan je altijd bij ons terecht voor een gepast antwoord, of het nu gaat om onderhoud, serviceverlening bij defecten of bijkomende informatie. 

Gevelletters zijn een waardevolle asset voor je professionele imago. Stel ons jouw project voor: wij denken graag met je mee!

Like it? Share it!