Korian

Binnensignalisatie \ Wayfinding / signalisatie \ Ziekenhuis / WZC
Tagged : , , , , , ,

Case Korian: signalisatie in een multiculturele setting

Wist je dat 38% van de Brusselse 65-plussers een multiculturele achtergrond heeft?  Daarom lanceerde Korian Belgium het woonzorgcentrum Saphir: een uniek pilootproject in Brussel.

Saphir is namelijk een mooie afspiegeling van de multiculturele omgeving waarin het zich bevindt. En daar werd voor de inrichting en de signalisatie ervan ook rekening mee gehouden.

Signalisatie in Korian: in één oogopslag duidelijk

Uiteraard is het voor de wayfindingoplossingen in Korian erg belangrijk dat de anderstalige bewoners de pictogrammen snel en gemakkelijk begrijpen, zowel in functie als in taal. Niet alleen het taalaspect, maar ook dementie speelt een grote rol in het interieur- en signalisatieverhaal van Saphir.

Saphir is een groot gebouw. Het is noodzakelijk dat de signalisatie in één oogopslag duidelijk is. Specifieke signalisatiebordjes voor de verschillende ruimtes zijn:

  • de stille ruimte of gebedsruimte;
  • de leefruimte;
  • de zitruimte;
  • het Grand café;
  • het kapsalon.

Een eenvoudige, herkenbare signalisatie-oplossing

Omwille van de verschillende culturele achtergronden kozen ze bij Korian dus voor een eenvoudige, herkenbare signalisatie zonder enige vorm van taal, maar met symbolen.

De kleuren en materialen liggen volledig in lijn met het interieurontwerp voor een mooi, rustgevend geheel.

Een template als basis voor toekomstige projecten

Een bijkomende vraag was om een soort van template te creëren met het oog op komende projecten. Per project zijn kleine aanpassingen uiteraard mogelijk, zoals kleur en materiaal, maar de lay-out staat vast.

Sign & Display: de geknipte partner voor signalisatie in woonzorgcentra

Via een tevreden klant kwam Korian bij Sign & Display aankloppen. Onze doelgerichte aanpak, aandacht voor details en ervaring binnen de niche zorgden voor de doorbraak in het beslissingsproces.

Meer informatie over onze werkwijze? Stel ons je project voor: wij helpen je graag verder.