Stad Antwerpen: Harmonie Districtshuis

Binnensignalisatie \ Buitensignalisatie \ Overheid \ Wayfinding / signalisatie
Tagged : , , , , ,

Districtshuis Antwerpen verhuist van de Lange Gasthuisstraat naar de volledig gerestaureerde neoclassicistische zaal Harmonie in het gelijknamige park. Voor de volledig gepersonaliseerde wayfinding en branding werd er beroep gedaan op de expertise van Sign & Display. De veiligheidssignalisatie bestaat uit sandwichpaneeltjes zonder witruimte rondom, de evacuatieplannen in Formoplex-kader. De wayfinding werd uitgevoerd in uitgefreesde rvs, gelakt in een ral-kleur, backoffice geborsteld, klassieke Otl Aicher pictogrammen in combinatie met de huisstijl van Stad Antwerpen. 

Door de huidig “Covid-situatie” werkte Sign & Display een circulatieplan uit en door middel van vrijstaande klikkaders, bestickering, afzetpaaltjes, alcoholgel-dispencers en op maat gemaakte plexi-schermen werd dit uitgevoerd. Aan de buitenzijde werden de verschillende ingangen met rvs panelen op afstandshouders aangeduid.

De nieuwe naamgeving van het gebouw moest subtiel maar stijlvol voorzien worden. Rvs freesletters en logo in de beide deuropeningen van de gaanderij, blind gemonteerd bleek een voltreffer!

FEESTZAAL HARMONIEPARK IN EEN NIEUW JASJE