Signalisatie en wayfinding met het BIM-model

Het aanbod in signalisatie- en wayfindingoplossingen is vaak zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er bestaan zoveel productvarianten en personalisatiemogelijkheden om te selecteren en dat maakt de keuze niet bepaald eenvoudiger. Om te beantwoorden aan de prestatie-eisen van je gebouw is het belangrijk de juiste keuzes te maken. 

Goed nieuws: dat doe je niet alleen. Dankzij het BIM-model heb je altijd betrouwbare productinformatie bij de hand.

Wat is een BIM-model?

Ooit al eens van een BIM-model gehoord? Onder BIM verstaan we:

  • Building Information Modelling: het maken van digitale bouwmodellen;
  • of het Building Information Model: het bouwinformatiemodel.

Een BIM-model geeft het bouwwerk dus virtueel weer. Hierbij worden geometrie en informatie aan elkaar gekoppeld.

Waarom is een BIM-model zo belangrijk?

Uit verschillende objecten wordt een een digitaal, driedimensionaal model gebouwd van een bestaand of uit te voeren bouwwerk. Aan al deze objecten is informatie gekoppeld. Met de huidige complexe marktvereisten, is de informatie die zo’n BIM-model levert van essentieel belang. 

Wat zijn de voordelen van een BIM-model?

Een BIM-model is handig voor alle partijen:

  • Alles wordt volledig digitaal uitgestippeld: hierdoor kunnen ook grote projecten eenvoudig op maat van jouw wensen en eisen worden aangeleverd.
  • Je hebt op elk moment een duidelijk beeld van je project: bouwheren en projectleiders krijgen een transparante weergave van hoe hun site er zal uitzien met de verschillende oplossingen.
  • Als er daarna onderhoud of herstellingen moeten gebeuren weet je exact welke producten gebruikt werden en wat de exacte aandachtspunten en specificaties zijn.
Sign & Display - Inspiratie

Benieuwd wat het BIM-model voor jouw signalisatie- en wayfindingconstructies kan betekenen? Graag meer informatie? Contacteer ons: wij helpen je graag verder. 

Like it? Share it!