Circulair bouwen: ecologische lichtreclame- en wayfindingoplossingen

De toekomst is groen. Dus zoeken we duurzame manieren om onze keten te verkorten. Zoals circulair bouwen. Benieuwd hoe wij inzetten op ecologische lichtreclame– en wayfindingoplossingen? Bekijk hoe wij ons engageren om hulpbronnen optimaal te gebruiken.

Waste management

Bij Sign & Display creëren we mooie en duurzame oplossingen met materialen die deels of volledig gerecycled zijn. Daarna kunnen ze ook gemakkelijk verwerkt worden voor andere doeleinden. 

Onze zoektocht naar nieuwe, milieubewuste materialen houdt dan ook nooit op. We bezoeken relevante leveranciers en beurzen. Zo zijn we zeker mee met de recentste trends en ontwikkelingen.

Energiezuinigheid

Wist je dat neonverlichting enorm veel energie verbruikt? Met het oog op de stijgende energieprijzen is het eens zo belangrijk om hier voor duurzame alternatieven te kiezen.

Daarom gaan we resoluut voor de zuinigste ledlampen voor onze lichtinstallaties. 

Bovendien kan je op ons rekenen voor een relamping van je bestaande installaties. Hoe gaan we te werk? We bekijken welke lampen de ideale lichtopbrengst garanderen voor jouw lichtreclame. Zuinige lampen, een lager verbruik.

Frituur 't Gouden Moment
Frituur ’t Gouden Moment – doosletters (Indirect verlicht)

Duurzaam hout

We werken uitsluitend met hout uit duurzame bosbouw. Om zeker te zijn dat onze grondstoffen uit een duurzaam beheerd bos komen, kopen we uitsluitend hout met het PEFC-label of het FSC-keurmerk.

Het wereldwijde PEFC-certificaat garandeert dat het product dat je koopt afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar: dat zijn de belangrijkste pijlers voor dit duurzame bosbeheer.

FSC, een internationale non-profit, streeft ook naar duurzaam bosbeheer wereldwijd en garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam bosbeheer.

Het verschil tussen deze twee labels? PEFC werkt bottom-up: van eindgebruiker tot bos. FSC werkt top-down: van bos tot eindgebruiker. 

Ecologische inkten

Wat betreft onze inkten, staat Canon met stip op de eerste plaats. Hun uv-uithardende inkten en UVgel-inkttechnologie werd onlangs bekroond met de GREENGUARD-certificering

Het label waarborgt dat een product voldoet aan erg strikte internationale standaarden. Dat betekent onder meer 40% minder inktverbruik, maar ook dat de uitstoot van chemische middelen bij de productie tot een minimum wordt beperkt. 

Duurzaam onderhoud

Solide materialen staan in voor een lange levensduur. Met grondig onderhoud verleng je het gebruik van je oplossing, zodat herstellingen en vervangingen toekomstmuziek zijn.

Wij bieden onderhoudscontracten aan zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van onze installaties.

Interesse in een duurzame samenwerking? Contacteer onze experts en stel ons jouw project voor.

Like it? Share it!